Az üzemanyagok ára fontos szerepet tölt be az autósok hétköznapi életében, rengetegen - valószínűleg nem sportból - kivárásra játszva tankolnak.

Ezokból pénztárcakímélő tudni, hogy hogyan változik, módosult, mennyi ma az üzemanyagár és lesz-e drágítás? Oldalunkon információ található az érvényben lévő, átlagos literre vonatkozó üzemanyagárakról: (95-ös benzinár és gázolaj ár). Megfigyelhető a gázolaj-, és benzinár mozgása a közelmúltban, és az eddigi évek alatt Magyarországon a MOL által - többnyire szerdán és pénteken - publikált adatokat alapul véve. Az eddigi időszak árainak változásáról grafikon ad átlátható képet.

A magyar üzemanyagárak változását többek között két fontos összetevő befolyásolja: az olaj világpiaci árának változása és a forint-dollár árfolyamának viszonya. E két tényező grafikonon történő megjelenítése biztosítja a legközelebb megvalósuló árváltozás irányának előrejelzését.

A benzinkutakról szóló adatgyűjtés segítségével megtudható hogy legutóbb a többi autózóhoz - és a "hivatalos" hazai átlaghoz - képest milyen mértékben olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy gázolajat tankolni.

Amennyiben van véleményed az üzemanyagok áráról, a hozzájuk csapott terhekről, törvényi szabályozásról, akkor egy szabad fórum segítségével pillanatok alatt megoszthatod másokkal, vagy válaszolhatsz a meglévő gondolatokra.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2020-09-12 11:39